Голямата мечта за мнозина – да се преместят в голям град

...
Голямата мечта за мнозина – да се преместят в голям град
Коментари Харесай

Как пандемията промени класацията за най-скъпите градове в света? Париж държи палмата


Голямата фантазия за мнозина – да се реалокират в огромен град и да стартират нов живот, изпълнен с искра. Но както всички знаем, столичният живот коства скъпо, изключително в случай че човек избере Хонконг, Париж или Цюрих, които са най-скъпите градове в света съгласно ново изследване.

Звеното за стопански наблюдения (EIU), което прави оценка 133 града в света и съпоставя цената на кошница от 138 продукта от първа нужда, ги класира на най-високите места в таблицата, оповестява Си Ен Ен.

Европейските градове изпревариха Сингапур и Осака, които се равняваха с Хонконг в предходното изследване на световните разноски за живот, извършено през март.

Този път е подчертано на измененията и отчетът съставлява оценка на въздействието на пандемия та от COVID-19 върху цените по света.

Валутните съмнения, дължащи се на пандемия та, които включват спад на щатския $, направиха дестинациите в Африка, Америка и Източна Европа по-евтини от март, до момента в който Западна Европа, където еврото набъбна във връзка с $, видя доста повишаване. Швейцарският франк също нарастна.

Сингапур и Осака в този момент са надлежно на четвърто и пето място, като Тел Авив е еднакъв с Осака на пето място. Изселването на задгранични служащи по време на пандемия та е в основата на „ пропадането “ на Сингапур, където популацията понижава за първи път от 17 години, съгласно EIU.

Топ 10 се добавя от Женева, Ню Йорк, Копенхаген и Лос Анджелис.

Сидни е 15-и, Лондон 20-ти, а Найроби 77-и.

Москва е на позиция 106, а Делхи на 121.

С най-големият растеж е Техеран, който се е покачил от 106-то на 79-о място заради въздействието на американските наказания върху доставките. Рейкявик, Рио де Жанейро и Сао Пауло демонстрират най-големите спадове на цените. EIU отдава класирането на бразилските градове на „ слаба валута и възходящи равнища на беднотия “. Бразилия, несъмнено, е потърпевша доста по време на пандемия та.

Дамаск в Сирия е градът с най-ниски разноски за живот, следван от Ташкент в Узбекистан, Лусака в Замбия, Каракас във Венецуела и Алмати в Казахстан.

Последните 10 места са приключени с Карачи (Пакистан), Буенос Айрес (Аржентина), Алжир (Алжир) и Бангалор и Ченай, в Индия. Аржентинското държавно управление вкара ценови надзор по време на пандемия та, което може да изясни позицията на Буенос Айрес.

Не са се трансформирали единствено градовете. Проучването откри, че цените на електронните артикули са се нараснали в международен мащаб. Междувременно облеклата поевтиняват, евентуално заради нарастването на броя на хората, работещи от у дома. Храните значително остават на същата цена, до момента в който продуктите за персонална хигиена, тютюнът и алкохолът нарастват.

“Пандемията от COVID-19 докара до намаляване на щатския $, до момента в който валутите на Западна Европа и Северна Азия се укрепиха по отношение на него, което от своя страна промени цените на стоките и услугите ” сподели Упасана Дът, началник на EIU за световните разноски за живот.

„ Пандемията е трансформирала държанието на потребителите, защото затварянията и трендовете като работа от вкъщи са повишили цените на потребителската електроника и яденето на храна вкъщи е заменило ресторантските ястия за фамилиите от междинната класа “.

Що се отнася до бъдещето, нещата не наподобяват добре. EIU предвижда, че трендовете ще продължат и хората ще дадат приоритет на стоките и домашните занимания пред облеклото през 2021 година

Най-скъпите градове за живеене по време на пандемия та са:

1. Париж

1. Хонконг

1 Цюрих, Швейцария

4. Сингапур

5. Осака, Япония – еднакъв с

5. Тел Авив, Израел

7. Женева, Швейцария

8. Ню Йорк, Съединени американски щати

9. Копенхаген, Дания

10. Лос Анджелис, САЩ 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР